Svartklubbar i Sverige

Det finns flera typer av svartklubbar i Sverige. Här är några exempel på olika svartklubbar.

Organiserade svartklubbar

Organiserade svartklubbar är den typ av svartklubbar som har en verksamhet i syfte att tjäna pengar på besökarnas spelande. Ofta är den här typen av svartklubb även ett redskap för maffians penningtvätt och annan illegal verksamhet. Det kan se seriöst ut på ytan, men under ytan simmar de fula fiskarna. På den här typen av svartklubbar spelas det ofta kortspel, roulette och ibland även på illegala spelmaskiner. Vissa organiserade svartklubbar kan vara mycket enkla medans andra kan se ut som ett mindre casino.

Eldsjälarnas Svartklubbar

Det finns svartklubbar som anordnas av eldsjälar som brinner för spelande och som anser att alla har rätt att spela för pengar, var de vill. Många av dessa eldsjälar gillar inte monopol och anser att spelverksamheter borde få arrangeras av vem som helst och de anser att staten försöker leka lite för mycket storebror. Dessa så kallade eldsjälar bryter mot lagen men följer sin egen övertygelse. Det är inte heller ovanligt att många av dessa arrangörer i grund och botten även har ett vinstintresse. Ja, många vill naturligtvis tjäna en hacka på sin verksamhet och ibland kan det enbart handla om ett vinstintresse fast de försöker framstå som eldsjälar. Dessa svartklubbar gynnar förvisso ingen tung maffia men är likaväl förbjuden.

Små privata svartklubbar

Små privata svartklubbar är den mest harmlösa typen av svartklubbar. I stort sätt handlar det om ett gäng polare som samlas med jämna mellanrum för att spela om pengar. Allvarligt talat, hur många har inte spelat poker om pengar med några polare någon gång? Hur många äldre män och kvinnor har inte spelat bridge eller bingo för en liten summa pengar? För de flesta känns det förmodligen inte som en kriminell handling att samla några vänner och spela kort med små insatser. Per definition räknas även det här som illegalt spelande och är olagligt. Men du behöver knappast räkna med att piketstyrkorna stormar in i ditt hem när du sitter och spelar bingo med mormor eller poker med dina vänner. Självklart kan vi inte rekommendera att du ägnar dig åt illegalt spel i ditt hem, även om det är lätt att tycka att det är larvigt med sådana hårda regler. I alla fall om det bara handlar om små pengar.